Gala konkursu „Moja Wolna Ojczyzna” im. Henryka Glassa

Gala Konkursu „Moja Wolna Ojczyzna”, organizowanego przez Stowarzyszenie IRBIS przy wsparciu Grupy Energa

odbyła się w Klubie „Villa Moda” w Dąbrowie Górniczej przy ul. Kościuszki 4b w dniu 21 grudnia 2018 roku o godzinie 17.30.

O Patronie konkursu, harcmistrzu Henryku Glassie „Chudym Wilku” opowiedzieli dąbrowscy harcerze

Nagrody 15 laureatom z pięciu miast Zagłębia Dąbrowskiego (Sosnowca, Jaworzna, Dąbrowy Górniczej, Czeladzi i Będzina) wręczał Patron Honorowy Konkursu, Poseł na Sejm RP Robert Warwas wraz z Józefem Kowalskim (przewodniczącym Klubu Gazety Polskiej im. Henryka Glassa „Chudego Wilka”) i Grzegorzem Jaszczurą (radnym Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej)

a imprezę uświetnił swoim koncertem kolęd zespół „Scholka Antolka” z parafii pw. św. Antoniego z Padwy z gołonoskiej „Górki”.

Dziękujemy Sponsorom, a Laureatom jeszcze raz serdecznie gratulujemy!

P.S. Krótką relację z Gali można obejrzeć w Aktualnościach TVP3 Katowice (zobacz) – od 13:08 minuty 😉